Sign In

Blog Wisata

Terbaru
Komekraf Balantik Ekspor ka 6 Nagara, Kabupaten Ciamis kudu Bangga

Komekraf Balantik Ekspor ka 6 Nagara, Kabupaten Ciamis kudu Bangga

Kapala Dinas Pariwisata Kabupatén Ciamis hadir dina ondangan Grand Launching Fashion Komekraf Balantik Desa Bayasari Kacamatan Jatinagara. Wewengkon ayeuna ngabogaan potensi anu luhur, utamana dina widang fashion jeung karajinan pikeun produk anyaman awi.

Kunjungan Kerja Kepala Dinas Pariwisata Kab Ciamis, Foto : BP2D

Kapala Komunitas Ekonomi Kreatif Balantik, Raka Badra Zaman dina biantara nandeskeun yen kakara genep bulan geus boga préstasi jeung meunang kontrak ekspor ka genep nagara tina hasil anyaman awi. Hal éta teu leupas tina bantuan jeung pamekaran Sektor Ekonomi Kreatif Dinas Pariwisata Kabupatén Ciamis.

Komekraf Balantik, Foto : BP2D

Kapala Dinas Pariwisata Kabupatén Ciamis, Dr.H. Washdi M.Si nyebutkeun, “Ékonomi kréatif téh mangrupa ékonomi hasil tina kréativitas, lamun teu make kréativitas ékonomi kréatif bakal paéh, aya genep welas subsektor ekonomi kreatif. Upamana waé di Kabupatén Ciamis aya tilu andalan nya éta kuliner, karajinan jeung busana, sakabéhna aya di dieu,” pokna dina acara kunjungan kerja ka Komunitas Ekonomi Kreatif Balantik Désa Bayasari Kacamatan Jatinagara.

Wasdi nétélakeun, nalika ngahadiran seminar internasional disuguhkeun lodéh, tapi éta janten tuangeun anu pantes pikeun di suguhkeun dina rapat internasional sabab dipapantes dina ngolahna. Kusabab éta, kalayan presentasi sareng bungkusan kalayan presentasi kreatif, tuangeun olahan model lodeh oge pantes jantentuangeun dina rapat tingkat internasional.

Kreativitas anu ngajadikeun ekonomi kreatif salamet, oge perlu yakin yén ekonomi kreatif langkung nguntungkeun sabab sanés ngan ukur junggereng na tapi eta meunang kreativitas.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.